-
Skambinkite
+370 698 70667
top prekės
-
23,96 € Reguliari kaina 29,95 € Kaina
Kondensacinis oro sausintuvas Trotec TTK 26 E
169,01 € KainaOro valytuvas drėkintuvas TROTEC AW 10 S
304,69 € KainaOro sausintuvas Trotec TTK 170 ECO
626,91 € Reguliari kaina 895,59 € Kaina
ERŠKĖTUOGIŲ KAULIUKŲ KAVA
Sudedamosios dalys: 100 proc. laukinės erškėtuogės (lot. Rosa canina, angl. Dog Rose, vok. Hunds-Rose, rus. шиповник) vaisiai su kauliukais
Erškėtuogių kavos paruošimas ir vartojimas:
1 arbatinis šaukštelis kavos užpilamas stikline verdančio vandens, geriausiai į pašildytą puodelį, uždengus palaikoma 5-7 min. Geriama be pieno 2-3 kartus dienoje.
ĄŽUOLO GILIŲ KAVA
Sudedamosios dalys: lietuviško ąžuolo (lot. Quercus, angl. Oak, vok. Stieleiche, rus. Dub) gilių branduoliai 100 proc.
Ąžuolo gilė yra šio augalo sėkla, išsauganti ąžuole slypinčią informaciją.
Be kofeino, yra tinkama gerti vaikams.
Gaminti kavą galima dviem būdais - užplikant arba užvirinant:
1.) Puodelyje ar arbatinuke verdančiu vandeniu užplikykite 1-2 arbatinius šaukštelius gilių kavos, uždengę palaikykite 3-5 minutes. Skaniausia, jei užbalinsite pašildytu pienu (palikite jam maždaug trečdalį puodelio) ar grietinėle.
2.) Į vandenį įdėkite gilių kavos pagal skonį (puodeliui vandens 1-2 arbatinius šaukštelius), užvirinkite. Tada užbalinkite pienu. Dar skaniau bus, jei balinsite ne pienu, o grietinėle.
GUDOBELĖS SĖKLŲ KAVA
Sudedamosios dalys: vienapiestė gudobelė (lot.Crataegus monogyna, angl. Hawthorn, vok. Weißdorn, rus. боярышник) 70 proc., kvapusis pipiras 30 proc.
Gudobelės sėklų kavos paruošimas ir vartojimas:
1-2 arbatiniai šaukšteliai kavos užpilami stikline verdančio vandens, uždengus palaikoma 5-7 min. Geriama be pieno 2 valandos po valgio 1-3 kartus per dieną.
KIAULPIENĖS ŠAKNŲ KAVA
Senovinis mūsų gėrimas. Siekiame atgaivinti tradiciją.
Skonis panašus į įprastinį kavos pupelių kavos skonį.
Be kofeino.
MORKŲ KAVA
Sudedamosios dalys: sudžiovinti ir be riebalų pakepinti morkų šakniastiebiai (lot. Daucus, angl. Carrot, vok. Karotte, rus. морковь) 100 proc.
Pasižymi švelniu saldžiu skoniu ir aromatu.
100 g pakeliui morkų kavos pagaminti sunaudojama 1,4 kg šviežių morkų, tad užplikydami 1 arbatinį šaukštelį morkų kavos Jūs "suvalgysite dvi morkas".
Morkų kavos paruošimas:
1-2 arbatinius šaukštelius kavos užplikykite stikline verdančio vandens, idealu į pašildytą puodelį. Uždengus palaukite 1-2 min, nukošti nereikia. Tinka užbalinti pienu ar grietinėle. Skanaus!
TRŪKAŽOLĖS ŠAKNŲ KAVA
Sudedamosios dalys: 100 proc. trūkažolės ((lot. Cichorium , angl. Chicory, vok. Gemeine Wegwarte, rus. цикорий) šaknys
Cikorijų kavos paruošimas: 1 arbatinis šaukštelis kavos užpilamas stikline verdančio vandens, uždengus palaikoma 3-5 minutes kad prisitrauktų, nukošti nereikia. geriama 1-3 kartus per dieną.
Likusias minkštas šaknis naudinga valgyti, galima pvz, su medumi ir smulkintais riešutais. Be to, galima vietoj medaus dėti šviežio agurko arba obuolio, svogūnų laiškų arba krapų, apšlakstyti citrinos sultimis - sunaudoti maistui.
VARNALĖŠOS ŠAKNŲ KAVA
Sudedamosios dalys: 100 proc. varnalėšos (lot. Arctium, angl. Burdock, vok. Kletten, rus. лопух) šaknys.
Skonis panašus į įprastinį kavos pupelių kavos skonį.
Varnalėšos šaknų kavos paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį kavos užplikykite stikline verdančio vandens, geriausiai į pašildytą puodelį. Uždengus palaukite 3-5 min. Galima lengvai užbalinti pienu ar grietinėle. Skanaus!
Vartojimas: lygiai taip pat, kaip geriama tradicinė kavos pupelių kava - pavalgius arba kai norisi pailsėti.
Išsirinkti kokybišką lietuvišką kavą gali būti malonus užsiėmimas, kuris suteiks jums autentišką skonį ir galimybę palaikyti vietinius gamintojus. Štai kelios gairės, padėsiančios jums išsirinkti tinkamą lietuvišką kavą:
- Pakavimas ir branda: Rinkitės kavą, kurios pakavimas ir prekės ženklas liudija apie kokybę ir patikimumą. Gerai žinomos ir gerbiamos kavos prekės ženklai dažnai rūpinasi savo produkto kokybe.
- Kilmė: Patikrinkite, iš kurios Lietuvos vietos arba regiono kava kilusi. Kai kurie vietiniai ūkininkai ir gamintojai siūlo kavą iš skirtingų vietų Lietuvoje, ir kiekviena iš jų gali turėti savo unikalų skonį.
- Skonio tipas: Pasirinkite kavą, kuri atitinka jūsų skonio poreikius. Lietuviška kava gali būti tiek griežta ir turėti ryškų skonį, tiek švelni ir subtili.
- Apsauga nuo falsifikavimo: Kaip ir su bet kuriomis kitomis populiariomis prekėmis, kava taip pat gali būti padirbta. Rinkitės patikimus tiekėjus, prekybos tinklus arba parduotuves, kurios garantuoja autentiškumą.
- Panaudojimo būdas: Pasirinkite kavą, atitinkančią jūsų panaudojimo poreikius. Tai gali būti maltos kavos puodelinis gaminimas arba kavos pupelės, kurias galite malti savarankiškai.
- Apžvalgos ir atsiliepimai: Perskaitykite kitų žmonių atsiliepimus apie konkrečią lietuvišką kavą. Tai gali padėti jums sužinoti, kaip kiti žmonės vertina skonį ir kokybę.
- Specialūs variantai: Kai kurie lietuviški gamintojai gali pasiūlyti unikalias kavos rūšis ar mišinius, turinčius skonį ir aromatą, būdingą tik tam tikrai regionui.
- Aromatas ir skonis: Lietuviška kava gali turėti įvairių aromatų ir skonių niuansų. Pasirinkite kavą, kurios aromatas ir skonis jums patinka.
- Ekologija: Jei jums rūpi aplinka, rinkitės kavą iš ekologiškų šaltinių ar gamintojų, kurie rūpinasi tvariu ūkininkavimu.
- Lankykitės vietinėse parduotuvėse: Dažnai vietinėse parduotuvėse galite aptikti įvairių lietuviškų kavos prekės ženklų, kurie siūlo skirtingas kavos rūšis ir skonius.
Lietuviška kava yra skirtinga ir turi savo unikalų skonį bei istoriją. Išbandykite įvairias rūšis ir pasigrožėkite Lietuvos kavos pasauliu, palaikydamas vietinius gamintojus ir skatindamas vietinę ekonomiką.
Lietuviška kava turi savo unikalų skonį ir bruožus, kurie gali būti privalumais tiek skoniui, tiek kultūriniam aspektui. Štai keletas galimų lietuviškos kavos privalumų:
- Skonis ir aromatas: Lietuviška kava dažnai pasižymi stipriu ir griežtu skoniu bei aromatu. Tai gali būti puiki pasirinkimo galimybė tiems, kurie mėgsta intensyvų skonį.
- Regioninės skirtingybės: Lietuvoje yra skirtingų kavos sričių, kurios gali turėti unikalių skonio niuansų. Pavyzdžiui, Aukštaitijoje, Žemaitijoje ar Dzūkijoje augintos kavos gali turėti skirtingą skonį dėl skirtingų dirvožemių ir klimato sąlygų.
- Palaikymas vietiniams gamintojams: Rinkdamiesi lietuvišką kavą, jūs remiate vietinius kavos ūkininkus ir gamintojus bei prisidedate prie vietinės ekonomikos vystymosi.
- Atpažįstamumas: Lietuviška kava yra svarbi dalis vietinės kultūros. Pasirinkdami lietuvišką kavą, galite išbandyti autentišką kavos skonį ir sužinoti daugiau apie šalies tradicijas.
- Sveikatingumas: Taip pat galite rinktis ekologišką kavą iš tvaraus ūkininkavimo šaltinių, rūpinančiosis aplinkos išsaugojimu ir sveikatingumu.
- Įvairūs skoniai: Lietuviška kava gali turėti įvairių skonių ir aromatų, priklausomai nuo to, kaip ji buvo paruošta ir prigamina.
- Kavos ceremonijos: Kava Lietuvoje yra daugiau nei tik gėrimas - tai dalis kultūros ir tradicijų. Tradicinės lietuviškos kavos paruošimo ir gėrimo būdai gali būti išskirtinai įdomūs.
- Unikali kilmė: Lietuviška kava atspindi vietinius gamtos ir žmonių darbo bruožus. Tai gali suteikti jums ypatingą ryšį su Lietuvos kultūra.
- Įdomūs mišiniai: Lietuviški gamintojai gali pasiūlyti įvairius kavos mišinius su prieskoniais, uogomis ar kitais natūraliais ingredientais.
- Mąstymas apie tvarumą: Rinkdamiesi vietinę kavą, galite taip pat skatinti tvarumą ir aplinkos išsaugojimą, nes mažesni tarptautiniai prekybos maršrutai dažnai yra draugiškesni gamtai.
Kaip ir su bet kuriomis kitomis kavomis, svarbu pasirinkti kokybiškas ir patikimas kavos prekės ženklus, kad galėtumėte mėgautis visais lietuviškos kavos privalumais.