-
Skambinkite
+370 698 70667
top prekės
-
23,96 € Reguliari kaina 29,95 € Kaina
Kondensacinis oro sausintuvas Trotec TTK 26 E
169,01 € KainaOro valytuvas drėkintuvas TROTEC AW 10 S
304,69 € KainaOro sausintuvas Trotec TTK 170 ECO
626,91 € Reguliari kaina 895,59 € Kaina
ČAGA- JUODASIS BERŽO GRYBAS (MILTELIAI ARBATAI)
Sudedamosios dalys: įžulnusis skylenis 100 proc. (lot. Inonotus obliquus)
ERŠKĖTUOGIŲ ARBATA
Sudedamosios dalys: erškėtuogės
Vartojimo būdas: tiesiog valgyti šias džiovintas uogas.
Galima paruošti ir kaip arbatą: 2 arbatinius šaukštelius uogų užplikyti stikline ką tik virusio vandens, palaikyti užpylus 10-15min. Tinka laikyti termose.
Skanu papildomai įtarkuoti šviežio imbiero ir užsivalgyti šaukšteliu medaus.
ŽALIAS GAUROMETIS
Sudedamosios dalys:100proc.siauralapio gauromečio lapeliaI (lot. Epilobium angustifolium, angl. Fireweed, vok. Schmalblättriges Weidenröschen,kitaip ožkarožė)
SIAURALAPIO GAUROMEČIO arbata, priklausomai nuo fermentacijos laipsnio,vadinama žaliąja ar juodąja arbata.
Vartojimo būdas:1-2 arb. š. užplikyti 200 ml karšto 85 laipsnių vandens.
Fermentuotas Gaurometis 35 g.
Natūralumas: Arbata pagaminta iš fermentuotų siauralapio gauromečio lapelių, tai natūralus ir sveikas gėrimas, neturintis pridėtinio kofeino.
ISLANDINĖ KERPENA
Sudedamosios dalys: islandinė kerpena (lot. Cetraria islandica) 100 proc.
Vartojimas: užplikius 1arb.š. 100ml verdančio vandens, palaikyti 10min. Skalauti gerklę 5-6 kartus dienoje.
Gerti po 1 valg.š. 3 k./dienoje.
Svoris: 50g
KIAULPIENĖS ŠAKNŲ ARBATA
Sudedamosios dalys: kiaulpienės (lot. Taraxacum officinale) šaknys
(lot. Taraxacum, angl. Dandelion, vok. Löwenzahn, rus. одуванчик)
Supjaustytos gabaliukais ar susmulkintos.
Mūsų Kiaulpienė yra Rytų medicinos pačių naudingiausių augalų šešetuke.
MARGAINIS
Sudedamosios dalys: tikrojo margainio vaisiai
Vartojimas:
1)1 arb. š. sėklų užplikyti trupučiu vandens, gautą tyrelę suvalgyti prieš valgį.
2) Galimas ir toks vartojimo būdas: 2-3 kartus per dieną, prieš valgį 1 arb. š. sausų šaknų užsigerti vandeniu (galima ir su maistu).
Pilnas vartojimo kursas: 21 diena, tada 21 dienos pertrauka ir vėl 21 dienos vartojimas.
MAISTAŽOLĖ "MEŠKINIS ČESNAKAS"
Sudedamosios dalys: meškinis česnakas (lot. Allium Ursinum)
Maistui (ypatingai salotoms) naudojami jauni lapeliai su visais lapkočiais.
2023 metų derlius!
Svoris: 30g
VARNALĖŠOS ŠAKNŲ ARBATA
Varnalėšų šaknų arbatos paruošimas: 1 arbatinį šaukštelį šaknų užpilkite verdančiu vandeniu, uždengę palaikykite apie 3-5min (kol nusileis ant dugno),truputį pasaldinę medum ar cukrumi,skaniai gerkite.
Panaudojimas maistui: likusias minkštas šaknis naudokite maistui – tai puikus maisto papildas. Galima minkštus gabaliukus dėti į mišrainę, sriubas, troškinius, garnyrus. Karštas šokoladas taps ypatingas, įdėjus šio produkto.
Pavienės žolelės gali būti naudingos įvairioms situacijoms, nuo maisto gaminimo iki žolelių arbatų ruošimo ar net medicinos tikslų. Norint išsirinkti tinkamas pavienes žoleles, galite vadovautis šiais patarimais:
- Identifikacija: Pirmiausiai svarbu žinoti, kokias žoleles norite rinktis. Tai gali būti vaistinės, kulinarinės ar arbatos žolelės. Patikrinkite žinomų ir jums pasitikimų šaltinių knygas, tinklalapius ar aplikacijas, kurios padės jums identifikuoti žoleles ir jų naudojimo būdus.
- Rinkimo vieta: Rinkitės žoleles iš švarių vietų, kur toksinės medžiagos ar chemikalai nebuvo naudojami. Sodai, laukai toli nuo pramonės teritorijų ir užterštų kelių dažniausiai tinka geriausiai.
- Sezonas: Kiekviena žolė turi savo tinkamą rinkimo laiką. Dauguma žolelių geriausiai rinktis pavasarį ar vasarą, kai jos yra gausiausiai augančios ir turtingos maistinėmis medžiagomis.
- Lapai ir žiedai: Jei renkatės žoleles dėl lapų ar žiedų, pasirinkite tokius, kurie yra sveiki, nesubraižyti ar sugadinti. Lapai turėtų būti žalūs ir nepažeisti.
- Kvapai ir skonis: Dauguma žolelių turi ryškų aromatą ir skonį. Smeigtukas jų subraižius turėtų išsiskirti stipriu kvapu. Priešingu atveju, galbūt tai nėra tinkama būklė.
- Sveikata ir saugumas: Jei neesate tikri dėl žolės tapatybės, geriau jos nevartoti. Kai kurios žolelės gali būti panašios arba netgi labai panašios į nuodingas rūšis. Taip pat atkreipkite dėmesį į aplinkos užterštumą ir žolelių paskirtį. Jei renkatės žolelę maisto gamybai ar arbatoms, jos turi būti saugios ir tinkamos vartoti.
- Teisės: Kai kuriose vietose yra ribojimų dėl žolelių rinkimo. Pasitikrinkite vietos teisės ir reguliavimus, kad išvengtumėte neteisėto rinkimo.
- Sausinimas ar naudojimas iš karto: Jei nenorite žolelių naudoti iš karto, galite jas sausinti arba užšaldyti, kad išlaikytumėte jų skonį ir aromatą. Tai ypač tinka žolelėms, kurias planuojate naudoti vėliau.
Rinkdamos pavienes žoleles, būkite atidžios ir tikros jų tapatybės, ypač jei esate neįprastos teritorijos arba naujos žolelės atžvilgiu. Jei nesate tikri, geriau kreiptis į ekspertus arba patikimus šaltinius, kurie gali jums padėti identifikuoti ir tinkamai naudoti pasirinktas žoleles.
Pavienės žolelės arba vaistažolės turi daugybę privalumų, įskaitant kulinarinius, sveikatos ir aplinkosaugos aspektus. Štai keli pagrindiniai pavienių žolelių privalumai:
- Skanus skonis ir aromatas: Daugelis pavienių žolelių turi unikalų skonį ir aromatą, kurie gali suteikti jūsų patiekalams ar arbatoms ypatingą skonį. Tai ypač vertinama kulinarinėje virtuvėje, kur žolelės gali praturtinti patiekalų skonį.
- Maistingos medžiagos: Dauguma pavienių žolelių yra turtingos maistinėmis medžiagomis, tokiais kaip vitaminai, mineralai, antioksidantai ir fitonutrientai. Jos gali padėti papildyti jūsų mitybą ir palaikyti organizmo sveikatą.
- Gydymo savybės: Kai kurios pavienės žolelės turi gydomųjų savybių ir yra naudojamos liaudies medicinoje bei natūraliuose gydymo metodikose. Jos gali padėti mažinti stresą, skatinti virškinimą, stiprinti imuninę sistemą ir t.t.
- Aplinkos draugiškumas: Augindami ir naudodami pavienes žoleles, galite prisidėti prie aplinkos draugiškesnės gyvensenos. Daugelis žolelių lengvai auga ir reikalauja mažai arba visai nereikalauja cheminių trąšų ar pesticidų.
- Savininko kontrolė: Augindami ar rinkdami pavienes žoleles, turite visišką kontrolę, kaip jos yra prižiūrimos ir naudojamos. Tai leidžia jums pasirinkti ekologiškas ir natūralias praktikas bei išvengti nepageidaujamų chemikalų vartojimo.
- Kultūrinė ir istorinė vertė: Kai kurios pavienės žolelės turi gilias kultūrines ir istorines šaknis. Jos gali būti susijusios su senovės mitologija, tradicijomis ar liaudies medicina. Naudojant šias žoleles, galima išsaugoti ir perduoti šią vertingą informaciją ateities kartoms.
- Gamtos pažinimas: Pavienės žolelės gali skatinti bendravimą su gamta ir pažinimą apie augalų pasaulį bei jų vartojimo būdus. Tai gali suteikti malonumo ir šviesos jūsų gyvenimui.
Vis dėlto, svarbu prisiminti, kad kai kurios pavienės žolelės gali būti stipriai aktyvios ar netgi nuodingos, todėl prieš pradėdami vartoti jas maiste arba medicinos tikslais, verta pasitarti su specialistu arba įsitikinti, kad turite tikslią žinią apie jų savybes.